Behandelingen

Met een gecombineerde tandheelkundige en dermatologische behandeling kunnen indrukwekkende resultaten worden behaald, bijvoorbeeld bij veroudering van het gezicht.

Die veroudering begint bij iedereen rond zijn of haar dertigste. Bij wie niet rookt en de huid goed beschermt tegen zonlicht, gaat dat proces wat langzamer. Verder treden er veranderingen op van de huid, de botstructuren en de onderhuidse weefsels en spieren.
Tanden kunnen donkerder worden, de stand van de tanden kan veranderen of door diverse ingrepen sluiten de vorm en kleur van de tanden niet meer mooi als één geheel op elkaar aan.

Juist een gecombineerde behandeling kan zeer fraaie resultaten opleveren. Maar naast de gecombineerde behandelingen bieden wij ook alleen dermatologische of tandheelkundige behandelingen aan.

Tandheelkundige behandelingen

Tandarts Anna Dieleman zet de patiënt centraal. Een gezond gebit is de basis, maar een gezond gebit mag ook best een mooi gebit zijn. Het geeft zelfvertrouwen, uitstraling – het oog wil ook wat.

Bij Dieleman Van Der Leest bieden wij de volgende behandelingen aan:

 • Bleken van het gebit
 • Facings en kronen
 • Kleine Standsveranderingen
 • Tandvleesbehandelingen
 • Mondhygiëne
 • Wortelkanaalbehandelingen
Consult

Om voorspelbaar te werken worden bij het eerste consult uw wensen goed in kaart gebracht. Ú bepaalt wat u mooi en minder mooi vindt aan uw gebit. Wij zullen er alles aan doen dat u tevreden de praktijk verlaat. Om uw wensen en verwachtingen goed in kaart te brengen maken we gebruik van studiemodellen, röntgenfoto’s maar ook van het principe / concept ‘Digital Smile Design’ of ‘Try Smile’. Een methode waarbij aan de hand van digitale fotografie uw ideaalplaatje geschetst kan worden en u voorafgaand aan een eventuele behandeling al kan zien hoe het eindresultaat zal zijn. Anna Dieleman is hiervoor gecertificeerd behandelaar ‘Try Smile’ en heeft diverse aanvullende cursussen en opleidingen gevolgd. Op de praktijk is een professionele fotostudio aanwezig.

Bleken

Snel, veilig en effectief: Met de Philips Zoom! Whitespeedlamp kunt u al tijdens een bezoek aan uw tandarts van 60 minuten een stralend, witte glimlach hebben.

In tegenstelling tot veel andere systemen gebruikt Philips Zoom! Whitespeed een eigen LED-lichttechnologie om het bleekproces te versnellen. Hiermee behaalt u maximale resultaten in minimale tijd.Zoom WhiteSpeed Whitening LED Accelerator geeft 100% sterkere lichtintensiteit dan de sterkste concurrerende professionele bleeklamp, zonder concessies op het gebied van veiligheid.

De Philips Zoom! Whitespeed-lamp wordt gesteund door (wereldwijd uitgevoerde) onderzoeken. Hieruit is gebleken dat het veilig en effectief is voor uw tanden en tandvlees. 95% van de ondervraagde patiënten vindt dat de Philips Zoom! Whitespeed-lamp uitstekende resultaten realiseert.
In tegenstelling tot sommige andere bleeksystemen kan de intensiteit van de Philips Zoom! Whitespeed-lamp worden aangepast. Gevoeligheid kan worden verminderd, voor maximaal comfort. Meer dan 90% van de ondervraagden hadden weinig tot geen last van gevoeligheid met de Philips Zoom! WhiteSpeed-lamp.

Facings en kronen

Dit zijn keramische restauraties, dat wil zeggen, gemaakt van porselein door tandtechniekers waar wij zeer goede ervaringen mee hebben. Zij zullen met u de juiste vorm en kleur bepalen. Het maken van een facing of kroon neemt zo’n drie weken in beslag. In de tussenliggende periode maken wij voor u een mooie tijdelijke kroon of facing zodat u alvast een stapje dichter bij het eindresultaat bent.

Kleine standsveranderingen

Om zoveel mogelijk intact te laten van uw eigen tanden of kiezen kan het soms nodig zijn om tanden rechter te laten zetten. Soms is het rechtzetten van tanden en kiezen alleen ook voldoende voor een esthetisch fraai resultaat. Kleine veranderingen kunnen wij hier voor u realiseren. Voor uitgebreide standsveranderingen verwijzen wij u graag door naar een orthodontist. Voor het veranderen van de stand van tanden en kiezen zijn diverse behandelmogelijkheden. In sommige gevallen ook uitneembare/doorzichtige beugels.

Tandvleesbehandelingen

Door ontsteking van het tandvlees of door te hard poetsen kan het nodig zijn het tandvlees te moeten corrigeren. Dit noemen we parodontale chirurgie. Afhankelijk van de situatie kan dat bij ons in huis of zullen we doorverwijzen naar een parodontoloog.

Wortelkanaalbehandelingen

Een tand of kies moet ontstekingsvrij zijn voordat die een (uitgebreide) esthetische behandeling kan ondergaan. Een wortelkanaalbehandeling heeft als doel de tand of kies weer schoon en gezond te krijgen. Ook dat kan bij tandartspraktijk Dieleman. Door middel van een microscoop kunnen ook de kleinste kanalen gevonden worden. Mocht de situatie écht te complex worden kunnen we u verwijzen naar een endodontoloog.

Mondhygiëne

Aan de basis van iedere behandeling staat een gezond gebit. Dit is voor een groot deel uw eigen verdienste. Ons team van mondhygiënistes, profylaxe-assistentes en preventieassistentes staat voor u klaar om uw gebit zorgvuldig te reinigen en u te begeleiden en bij te sturen waar nodig als het aankomt op het schoonhouden van uw gebit.

Dermatologische behandelingen

Injectables hebben een wat verstoord imago. Je denkt al snel aan de zeer onnatuurlijke resultaten die je in de media tegenkomt: onherkenbare gezichten zonder mimiek met hoge hoeveelheden fillers in wangen en lippen.
Dat is exact het tegenovergestelde van wat wij bij Dieleman Van Der Leest doen. Wij staan voor subtiliteit, kwaliteit en een natuurlijk resultaat. Geen rimpelloos en emotieloos gezicht, maar juist een jongere, frissere, gezondere uitstraling.

Wij werken met zorgvuldige gezichtsanalyses, subtiele full face behandelingen en oplosbare fillers. Een goede intake is standaard: de verwachte resultaten worden altijd duidelijk en uitgebreid besproken.

Botox® (botuline toxine type A)

Botox® (botuline toxine type A) is het meest gebruikte middel in de cosmetische dermatologie. Het is een spierontspanner, waarmee overmatige mimieklijnen “weggespoten” kunnen worden. Botox® is dus iets anders dan een filler.

Botox® is de merknaam van botuline toxine type A van het bedrijf Allergan. Botox® (botuline toxine type A) is een medicijn dat sinds 1991 in de geneeskunde gebruikt wordt ter bestrijding van spasticiteit in spieren. Enkele jaren later werd duidelijk dat botuline toxine ook heel goed gebruikt kan worden om de werking van mimiekspieren in het gezicht te beperken. Wanneer deze spieren minder krachtig kunnen samentrekken, worden rimpels minder zichtbaar. Dat geldt vooral voor:

 • fronsrimpels (verticale lijnen tussen de wenkbrauwen)
 • voorhoofdsrimpels (dwarse lijnen op het voorhoofd)
 • wenkbrauwen, om de vorm te verbeteren of de wenkbrauw “hoger te zetten” (= wenkbrauwlift)
 • kraaienpootjes (dwarse lijnen naast de ogen).

De behandelende arts zal dan ook altijd heel goed de afweging maken welke rimpels voor een botuline toxine behandeling in aanmerking komen. Mensen met een zenuw- of spieraandoening en zwangere vrouwen mogen niet behandeld worden. Dit is een beslissing uit voorzorg. Ongeveer 1 tot 2 % van de mensen heeft antistoffen tegen botuline toxine. Bij hen heeft de behandeling geen of onvoldoende effect.

Speciale plaatsen waar botuline toxine gebruikt wordt:

 • Wangen, ter verbetering van “flushing”, blozen en opvliegers.
 • Neus, ter vermindering van een wipneus, brede neusvleugels of opgetrokken neusvleugels
 • Lippen, bij mensen die dwarse lijnen in de lippen trekken
 • Kin, voor intrekkingen (deukjes) van de kin
 • Kaakrand, voor lifting van hangende wangen of hangende mondhoeken
 • Hals, ter vermindering van verticale banden in de hals
 • Oksels, bij overmatig transpireren (hyperhidrosis)

Tijdens de behandeling:
Met een zeer dunne naald worden meerdere injecties in de gezichtsspieren geplaatst. Er is geen verdoving nodig. De afspraak duurt 30 minuten, de behandeling duurt ongeveer 10 minuten. De rimpelvermindering is zichtbaar na 3 tot 5 dagen.

Na de behandeling is het verstandig om de eerste 4 uur de behandelde spieren goed te bewegen en om niet plat te liggen. Daarnaast is het raadzaam om niet hevig in te spannen en de sauna te vermijden op de dag van de behandeling. Na de behandeling is het de bedoeling dat u die dag geen make-up meer aanbrengt op het behandelde gebied. Neem geen alcohol, aspirine of ibuprofen in, dit kan het risico op een zwelling of bloeding doen toenemen.

Na Botox injecties zijn lijnen en rimpels 3-6 maanden minder zichtbaar, soms verdwijnen ze zelfs totaal. Een Botox behandeling kan herhaald worden als de vorige behandeling min of meer is uitgewerkt.

Botox is al 20 jaar in gebruik voor cosmetisch storende rimpels in het gezicht. Het is een heel veilig middel gebleken, mits door ervaren artsen toegepast. Er zijn in het algemeen geen complicaties. Allergische reacties blijven achterwege gezien de lage dosering. In uitzonderlijke gevallen kan een Botox-inspuiting een effect op spieren naast de injectieplaats hebben, dat kort aanhoudt. Dat is het geval als er een horizontale rimpel vlak boven de wenkbrauw wordt ingespoten; een ‘hangend’ ooglid kan dan het gevolg zijn. Het kan zijn dat er een tijdelijke blauwe plek ontstaat na de behandeling. De behandelde gebieden kunnen enkele uren na de behandeling rood zijn. In enkele gevallen is er sprake van tijdelijk hoofdpijnklachten of asymmetrie na de behandeling.

Full Face Botox

Botuline toxine kent een imago met onnatuurlijke ‘frozen’ (mimiekloze) gezichten van sterren. Echter, botuline toxine kan met de juiste techniek een zeer natuurlijk resultaat geven waarbij de mimiek intact blijft.

Het gebruik van full face botox gaat verder dan de drie traditionele gebieden -voorhoofd, fronsgebied en kraaienpootjes.

Het omvat aanvullende gebieden zoals the bunny lines boven op de neus , rokerslijntjes op de bovenlip, rimpels bij de marionet lijnen, deukjes op de kin en het gebied van de hals/kaaklijn.

Er worden kleinere hoeveelheden botox gebruikt met als doel de spieren minder krachtig te maken en niet helemaal onwerkzaam. Daardoor blijven de bewegingen in die gebieden bestaan, wat een natuurlijk en verzachtend resultaat geeft.

De spieren die mondhoeken, wenkbrauwen en kaaklijn naar beneden trekken worden kleiner en minder sterk, waardoor de tegenovergestelde spieren een liftend effect gaan geven.

Tijdens de behandeling:
Met een zeer dunne naald worden meerdere injecties in de gezichtsspieren geplaatst. Er is geen verdoving nodig. De afspraak duurt 30 minuten, de behandeling duurt ongeveer 10 minuten. De rimpelvermindering is zichtbaar na 3 tot 5 dagen.

Na de behandeling is het verstandig om de eerste 4 uur de behandelde spieren goed te bewegen en om niet plat te liggen. Daarnaast is het raadzaam om niet hevig in te spannen en de sauna te vermijden op de dag van de behandeling. Na de behandeling is het de bedoeling dat u die dag geen make-up meer aanbrengt op het behandelde gebied. Neem geen alcohol, aspirine of ibuprofen in, dit kan het risico op een zwelling of bloeding doen toenemen.

Na Botox injecties zijn lijnen en rimpels 3-6 maanden minder zichtbaar, soms verdwijnen ze zelfs totaal. Een Botox behandeling kan herhaald worden als de vorige behandeling min of meer is uitgewerkt.

Botox is al 20 jaar in gebruik voor cosmetisch storende rimpels in het gezicht. Het is een heel veilig middel gebleken, mits door ervaren artsen toegepast. Er zijn in het algemeen geen complicaties. Allergische reacties blijven achterwege gezien de lage dosering. In uitzonderlijke gevallen kan een Botox-inspuiting een effect op spieren naast de injectieplaats hebben, dat kort aanhoudt. Dat is het geval als er een horizontale rimpel vlak boven de wenkbrauw wordt ingespoten; een ‘hangend’ ooglid kan dan het gevolg zijn. Het kan zijn dat er een tijdelijke blauwe plek ontstaat na de behandeling. De behandelde gebieden kunnen enkele uren na de behandeling rood zijn. In enkele gevallen is er sprake van tijdelijk hoofdpijnklachten of asymmetrie na de behandeling.

Fillers

Fillers zijn bedoeld om volume dat verloren gegaan is terug te geven aan de huid. Met fillers kun je kleine oppervlakkige lijntjes, zoals die op de bovenlip, corrigeren. Maar ook plooien in de huid, bijvoorbeeld de “marionetlijnen”, die van de mondhoeken naar beneden over de kin lopen. Je kunt er ook volume mee aanmaken, zoals in de lippen of op de jukbenen.

De fillers die gebruikt worden bij dieleman|vanderleest aesthetics bestaan uit hyaluronzuur (afgekort: HA). HA is een stof uit de menselijke huid, die in de fabriek nagemaakt wordt. We werken niet met permanente fillers. De fillers die we gebruiken zijn afbreekbaar en indien nodig op te lossen met hyaluronidase.

Voor iedere indicatie is een andere filler nodig. De grondstof in alle fillers is dezelfde, maar tijdens het productieproces worden de molecuulketens van hyaluronzuur onderling gekoppeld. Bij weinig koppeling ontstaat een vloeibare filler voor de lijntjes. Bij veel koppelingen ontstaat een stugger product, dat als bolus ingespoten wordt en vooral in gebruik is om weefselverlies op het jukbeen of de kin te compenseren. Mensen met een auto-immuunziekte en zwangere vrouwen komen niet in aanmerking voor een filler behandeling.

De HA-producten van dieleman|vanderleest aesthetics zijn:

 • Juvéderm® Volbella
 • Juvéderm® Volift
 • Juvéderm® Voluma
 • Juvéderm® smile
 • Juvéderm® ultra 2
 • Juvéderm® ultra 3
 • Juvéderm® ultra 4

Na de behandeling is het verstandig om de behandelde gebieden gedurende die dag niet aan te raken en om niet plat te liggen. Daarnaast is het raadzaam om niet hevig in te spannen en de sauna te vermijden op de dag van de behandeling. Na de behandeling is het de bedoeling dat u die dag geen make-up meer aanbrengt op het behandelde gebied.

Er zijn verschillende fillers. Welke filler het beste gebruikt kan worden, is afhankelijk van het probleem dat een cliënt heeft. Gaat het om een rimpel of plooi, dan kan de arts een kleine hoeveelheid HA precies in het geultje van de rimpel/plooi spuiten (dit heet “tunneling”). Maar om aan een groter gebied volume te geven moet vaak een netwerk van fillers aangebracht worden (via een proces dat “fanning” heet). Tenslotte wordt er soms een “bolus” ingespoten vlak boven een botstructuur zoals bijvoorbeeld het jukbeen. Dat wordt gedaan om de contour van het gezicht te verfraaien. De huidige fillers worden door het lichaam afgebroken in 1-2 jaar. Het effect is daarom tijdelijk, maar kan na die periode gewoon weer herhaald worden.

Het kan zijn dat er na de behandeling een blauwe plek ontstaat. In zeldzame gevallen kan er een huidreactie (abcesvorming, necrose/celdood, granuloma/vreemdlichaamsreactie, overgevoeligheid, hematoom/bloeduitstorting, induratie/verharding weefsel of nodules/knobbeltjes) of asymmetrie ontstaan, mocht dit zo zijn neemt u dan contact op met uw behandelend arts. Indien nodig dan verwijzen wij u naar het complicatie fillers spreekuur van het Erasmus MC.

Privacy Voorkeuren

Account opheffen?

Jouw account wordt opgeheven en alle data permanent verwijderd. Weet je het zeker?

Weet je het zeker?

Door niet akkoord te gaan heeft u geen toegang meer tot onze site en wordt u uitgelogd.